zondag 9 september 2012

Oefeningen Buik met Kettlebells

Kettlebells zijn geweldig voor echte core training van je oefeningen buik. Veel mensen denken aan spinale flexie en extensie als het gaat om "core training". Vanuit een oogpunt van resultaat zijn oefeningen zoals crunches, sit-ups en andere vormen van spinale flexie en extensie helemaal dood. Niet alleen zullen zij niet helpen uw prestaties te verbeteren, maar ze zullen ook niet helpen bij het opbouwen van een solide basis buikspieren.

Echte core training zou moeten helpen met het stabiliseren van de wervelkolom voor een explosieve beweging. Er is geen twijfel dat het hebben van een sterke kern zal helpen bij compound liften, zoals de squat, deadlift en bank.

Mike Robertson schreef een groot artikel over TNation over de ware betekenis van core training. In het kort core training kan worden onderverdeeld in anti-extension oefeningen, anti-rotatie oefeningen heupflexie een neutrale wervelkolom en anti-lateroflexie. Door te kiezen voor oefeningen binnen deze paramaters bouw je een sterke en krachtige kern.

Hier is een oefening buik met kettlebells:
Meer informatie over goede oefeningen buik vindt u op onze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten